ASRock X299 Taichi XE Review

ASRock X299 Taichi XE Review

Σελίδα 1 από 3

Η ASRock αναβάθμισε τη μεγάλη μητρική της για την πλατφόρμα του X299 και πλέον είναι περισσότερο έτοιμη για Core i9 7980XE + Overclocking!

 

 

 

 x299 2ndintro copy

 

 

 

 

introduction

 

 

 

 

 

Το τμήμα του research & development της κάθε εταιρίας που ασχολείται με το PC hardware είναι από τα πιο σημαντικά μιας και το μέλλον της κρίνεται από μια έξυπνη και λειτουργική ιδέα που θα βγει από αυτό το τμήμα. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές στον χώρο των υπολογιστών επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά σε αυτόν τον τομέα, φροντίζοντας πως τα τελικά προϊόντα θα είναι μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

 

 

 

10

 

 

 

 Το 2017 ήταν μια χρονιά στην οποία είδαμε μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων στον χώρο των επεξεργαστών από την Intel και την AMD και αυτό δημιούργησε σε αρκετή σύγχυση, τόσο στις εταιρίες όσο και στους τελικούς χρήστες. Αρχικά, η κυκλοφορία των Skylake-X της Intel αποτελούνταν από οκτώ μοντέλα στα οποία προστέθηκε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή ο 18πύρηνος Core i9 7980XE, με die παρμένο από την Xeon αγορά στοχεύοντας ξεκάθαρα τους νέους τότε Ryzen Threadripper. Όμως αυτή η έξτρα προσθήκη στο lineup φαίνεται πως κόστισε στους περισσότερους κατασκευαστές μητρικών που δεν είχαν προβλέψει τις ανάγκες του chip σε ισχύ.

 

 

 

10

 

 

 

Ο Intel Core i9 7980XE είναι από τα πιο ενεργοβόρα chips της γενιάς των Skylake-X αφού η κατανάλωσή του σε ένα τυπικό overclock της τάξης των 4.5GHz ξεπερνά τα 500W (για ολόκληρο το σύστημα). Το TDP των 165W βέβαια είναι το όριο που έθεσε η Intel στην πλατφόρμα του LGA 2066 και είναι αυτό που συναντάμε όχι μόνο στον 18πύρηνο 7980XE αλλά και στους 7960X και 7940X που φέρουν από 16 και 14 HyperThreaded πυρήνες αντίστοιχα. Οπότε, για να μείνει σε αυτό το θερμικό πλαίσιο των 165W η Intel απλά τροποποίησε τους χρονισμούς των επεξεργαστών γι’ αυτό και βλέπουμε ο 7980XE να «τρέχει» στα 2.6 GHz όσον αφορά το base clock σε όλους τους πυρήνες. Σε κατάσταση overclock βέβαια και αυτοί οι CPUs υπερφόρτωναν αρκετά τα VRM των μητρικών, ακόμη και των high end μοντέλων κάτι που οδήγησε στις πρώτες αναφορές για υπερθέρμανση των κυκλωμάτων.

 

 

10

 

Έτσι οι εταιρίες έκατσαν ξανά στο σχεδιαστήριο και βελτίωσαν τις ψύκτρες και τα κυκλώματα των μητρικών τους για να ταιριάξουν απόλυτα και με τον «μεγάλο» 7980XE του lineup της Intel. Η ASRock είναι μια από τις εταιρίες που έλαβαν το ηχηρό feedback της κοινότητας και ανταποκρίθηκε μερικούς μόλις μήνες μετά το λανσάρισμα με ένα νέο μοντέλο, την X299 Taichi XE. Το χαρακτηριστικό XE υποδηλώνει πως είναι έτοιμη και για αυτόν τον επεξεργαστή, όμως θα δούμε στη συνέχεια πως το εννοεί αυτό.

 

10

Αρχικά στη συσκευασία της βρίσκουμε και μερικά SLI bridges μαζί με δύο κεραίες για το ενσωματωμένο WiFi της μητρικής. Το manual μαζί με το μαύρο I/O shield δείχνουν τον premium χαρακτήρα της μητρικής.

 

 

 

 

 

Close Up
Σελίδα

asrock, review, X299 , παρουσίαση, motherboard, μητρική , 2018, 7980xe, x299 taichi xe

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...