Η επόμενη build των Windows 10 θα αξιοποιεί περισσότερο τους 'γρήγορους' πυρήνες

Μιας και οι πυρήνες των επεξεργαστών δε δημιουργούνται ίσοι η Microsoft θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί μαζί τους στο επόμενο μεγάλο update.

Το update για το δεύτερο μισό του 2019 ετοιμάζεται πυρετωδώς από τη Microsoft και ένα από τα σημαντικότερα features του βγαίνει στην επιφάνεια και αφορά τόσο τους πολυπύρηνους, όσο και τους 'ολιγοπύρηνους' επεξεργαστές που κυκλοφορούν. Το νέο feature θα ονομάζεται favoured core awareness και θα μπορεί να καταλαβαίνει ποιος από τους πυρήνες του επεξεργαστή μας φέρει τον μαγικό 'αστερίσκο', ένα στοιχείο που υπάρχει για παράδειγμα στο Ryzen Master αλλά και στην εφαρμογή της Intel, Turbo Boost 3.0 από την οποία βλέπουμε τους καλύτερους πυρήνες σε μια λίστα.

Για το χαρακτηριστικό η Microsoft αναφέρει: "A CPU may have multiple “favored” cores (logical processors of the highest available scheduling class). To provide better performance and reliability, we have implemented a rotation policy that distributes work more fairly among these favored cores." Η επόμενη σταθερή build των Windows 10 θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους στο slow ring.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, intel, Ryzen Master, favoured core awareness , Turbo Boost 3.0

FeelsBadMan

Members
2019-10-01T13:53:03Z

Αν και δεν θα υπάρξει τεράστια διαφορά, είναι θετικό να δουμε τα συστήματα μας να είναι έστω και λίγο πιο snappy σε όσο το δυνατόν περισσότερα task. 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...