Η Japan Display αναπτύσσει οθόνη 651 ppi για VR Glasses!

Η εταιρία φαίνεται πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη headsets και άλλων φορετών gadget στο μέλλον τα οποία θα εφοδιάζονται με υπερ-ευκρινείς οθόνες!

Συγκεκριμένα η JDI καταχώρησε μια πατέντα για τη δημιουργία μιας οθόνης με διαγώνιο 3.4 ίντσες και πυκνότητα 651 pixels ανά ίντσα! Η οθόνη αυτή θα βρει κατά πάσα πιθανότητα το δρόμο της στις φορετές συσκευές που αναμένονται τα επόμενα χρόνια και τα οποία προσφέρουν δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας μέχρι και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. 

Η οθόνη έρχεται με ανάλυση 1440x1700 pixels και η υψηλή πυκνότητα ανά ίντσα της επιτρέπει αν βρεθεί πολύ κοντά στο ανθρώπινο μάτι προσφέροντας υψηλή και οξεία ποιότητα ακόμη και μετά από μεγέθυνση (όπως γίνεται στα περισσότερα VR gadgets). Τα specs της είναι αρκετά ενδιαφέροντα μιας και διαθέτει 3ms χρόνο απόκρισης από μαύρο σε λευκό και φτάνει τα 6ms. Η Ιαπωνική εταιρία αναφέρει πως δίνει βάση και στην υγεία των ματιών του χρήστη με τεχνικές για μείωση του motion blur σε σκηνές που κινούνται πολύ γρήγορα. Η μέγιστη φωτεινότητα ανέρχεται στα 150 cd/m2 ενώ το contrast ανέρχεται σε 700 προς 1. 

Η Ιαπωνική JDI δεν είναι η πρώτη εταιρία που έχει στα σκαριά αντίστοιχες οθόνες. Η Sharp πριν από μερικούς μήνες είχε αναπτύξει οθόνες με σχεδόν τη διπλάσια πυκνότητα ανά ίντσα, πάλι με προορισμό αντίστοιχες συσκευές ή next gen VR headsets. Η τεχνολογία στον χώρο των οθονών με την έλευση και επικράτηση του VR θα ανανεωθεί με γοργούς ρυθμούς και δε θα αργήσουμε μέχρι να δούμε αντίστοιχες τεχνολογίες να χτυπούν και τη πόρτα της desktop αγοράς. 

 

 

 

Πηγή.

pixel, gadget, vr headset, japan display

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...